رئيس جمهور آمريکا گفت که ايران و باقي منطقه بايد بدانند که "اگر هر کس اسرائيل را آزار دهد، آمريکا در کنار اسرائيل خواهد بود."
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از
دولت اعتدال، بعد از صدور بيانيه مشترک ايران و 5+1 در لوزان سوئيس در روز پنجشنبه گذشته مبني بر اينکه آنها به چارچوبي براي تنظيم جزئيات يک توافقنامه جامع دست يافته اند، نخست وزير رژيم صهيونيستي به آن اعتراض کرد.بنيامين نتانياهو آن تفاهم را تهديدي براي موجوديت اسرائيل خواند و گفت هر گونه توافقي براي مهار برنامه اتمي ايران بايد با شناسايي کشورش از سوي ايران همراه باشد.اوباما گفت که چنين شرطي "يک سوء داوري جدي است."
باراک اوباما در مصاحبه اي با ان پي آر (راديوي ملي آمريکا) گفت که اين شرط مثل اين است که آمريکا بگويد هيچ توافقي را امضا نخواهد کرد مگر آنکه رژيم ايران کاملا دگرگون شود.
وي گفت: "ما مي خواهيم ايران سلاح هاي اتمي نداشته باشد دقيقا به اين دليل که نمي توانيم روي تغيير ماهيت رژيم ايران حساب کنيم."
اوباما افزود: "اگر ايران ناگهان تغيير ماهيت مي داد تا به آلمان يا سوئد يا فرانسه بدل شود، در آن صورت مباحثاتي که درباره زيرساخت هاي هسته اي آنها داشتيم فرق مي کرد."
سايت بي بي سي فارسي نوشت: اوباما روز دوشنبه سعي کرد درباره آثار توافق هسته اي با ايران به عمان اطمينان دهد.وي در تماسي تلفني با سلطان قابوس گفت که آمريکا "براي برخورد با فعاليت هاي بي ثبات کننده ايران در منطقه با عمان و ساير شرکايش در منطقه کار خواهد کرد."
راديو فردا نيز نوشت: منتقدان مذاکرات هسته اي با ايران به اوباما انتقاد کرده اند که بيش از حد به ايران امتياز داده است و امنيت اسرائيل را به خطر انداخته اما او در مصاحبه اي در روز شنبه با نيويورک تايمز شديدا اين مساله را رد کرد.
اوباما در مصاحبه با نيويورک تايمز گفت: "اگر در نتيجه اقداماتي که من انجام داده ام، يا زير نظر من، اسرائيل آسيب پذيرتر شود، اين يک ناکامي از طرف من خواهد بود، يک ناکامي عمده در رياست جمهوري من خواهد بود.اسرائيلي ها کاملا حق دارند نگران ايران باشند، کشوري که اسرائيل را تهديد به نابودي کرده، هولوکاست را انکار کرده، و انديشه هاي زهرآگين ضديهودي را بيان کرده است. مذاکرات جاري با ايران فرصتي است که يک بار دست مي دهد."
نتانياهو روز يکشنبه به سي ان ان گفت: "حتي يک سانتريفوژ ايران هم نابود نمي شود. حتي يک مرکز هسته اي هم تعطيل نمي شود، از جمله تاسيسات زيرزميني که آنها به طور غيرمجاز ساختند. هزاران سانتريفوژ خواهد چرخيد و اورانيوم غني خواهد کرد. اين توافقي خيلي بد است."
در اين ميان فرانک والتراشتان ماير وزير امور خارجه آلمان گفت نميتوان به ايران در خصوص عمل به تعهدات هستهاي اين کشور اعتماد کرد.
اشتان ماير در مقالهاي در روزنامه «فرانکفورتر آلگماينه سايتونگ» نوشت: «به دليل فعاليتهاي هستهاي مخفي گذشته ايران، و همچنين اظهارات آتشين تندروهاي ايران عليه اسرائيل، و نقش خطرناک اين کشور در مناقشههاي ديگر از سوريه تا عراق و يمن، اين کشور شايسته اعتماد نيست.
وي افزود: «از اين رو نميتوانيم فرض را بر اين بگيريم که ايران قابل اعتماد است و به همين دليل اين نظام نظارتي بيسابقه در تاريخ را که قرار است 25 سال طول بکشد عليه ايران اعمال کرديم.